Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

VERESÉG A DEAC ELLEN

Felnőtt 2021-03-10

A hosszabbítás ezúttal nem nekünk kedvezett, a negyeddöntő ötödik mérkőzésén a DEAC nyert 4:3-ra, és lezárta a párharcot. Hiába volt az egész széria nagyon szoros, így a Debrecen jutott a legjobb négy közé az Erste Ligában.

 

A nyitó harmadban az UTE 20-szor is eltalálta Hetényi kapuját, de a cívisvárosiak hálóőre hibátlanul védett, miközben a 16. percben Kulesov vezetéshez juttatta a DEAC-ot. 

 

A második játékrész első felében alig több mint 2 perc alatt kétszer is eredményesek voltak a hazaiak: előbb Turcotte, aztán Filbradt talált be Rajnának. A harmadik bekapott gól után az újpestiek időt kértek. Virág Csabáék rendek tettek a fejekben, ugyanis a középső felvonás végén Sikorcin szépített, majd Benk emberelőnyös találatával egygólosra csökkent a lila-fehérek hátránya. 

 

A harmadik harmad közepén kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak, nem éltek a hatalmas lehetőséggel. A cívisvárosiak ezt követően is lendületben maradtak, Berta kapuvasat lőtt. A végjátékban a DEAC-nak többnyire sikerült az UTE kapuja előtt tartania a korongot, hiába: másfél perccel a vége előtt Phil Kiss egy kék vonalas bombával egyenlített. 

 

A hosszabbítás elején az újpestiek játszottak aktívabban, aztán a debreceniek is erőre kaptak. A hosszabbítást, a mérkőzést és a párharcot Kulesov zárta le egy szép csel után lőtt góllal.

 

A DEAC 4-3-ra nyert, 4-1-es összesítéssel jutott az elődöntőbe.

 

David Musial DEAC-vezetőedző értékelése:

 

“Az egész széria elképesztően szoros volt, a múlt héten 3-0-ra el tudtunk húzni összesítésben, de a negyedik meccset nem tudtuk megnyerni Újpesten, talán ezután egy kicsit mélyen volt a csapatunk, de mondtuk a srácoknak, hogy csak a következő meccsre koncentráljanak. Az ötödik mérkőzésen jól játszottunk, elhúztunk 3-0-re, de az UTE egy perccel a rendes játékidő vége előtt vissza tudott jönni a meccsbe. Aztán az öltözőben megbeszéltük, hogy koncentráljunk csak a hosszabbításra, amiben szerencsére Kulesov el tudta dönteni a meccset, ezzel az első lépést megtettük a rájátszásban, jöhet a következő kettő.”

 

Virág Csaba UTE-vezetőedző rövid értékelése az nso.hu-ról:

 

“Büszke vagyok a fiúkra, hiszen mínusz háromról jöttünk vissza, erre kevés csapat képes Debrecenben. Természetesen csalódottak vagyunk, mivel többet reméltünk. Elképesztően kemény párharc volt, annyi döntött a Debrecen javára, hogy egy fokkal jobban használta ki a helyzeteit. A liga két legjobb kapusa állt a kapukban.”

 

fotó: Jani Martin/UTE

forrás: jkb.hu

 

#HAJRÁLILÁK

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.10.14. DEAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41