Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

VERESÉG AZ ACÉLBIKÁKTÓL IS

Felnőtt 2022-10-21

Újra kikapott az Újpest, ezúttal a DAB csapatától 2:1-re. Pedig a mieink hazai pályán jóval többször voltak veszélyesek a kapura, mint az ellenfél, mégis a dunaújvárosiak vihették haza a három pontot, ezzel a két csapat helyet cserélt a tabellán.

 

Már rögtön a mérkőzés második percében emberhátrányba került az UTE, Kyle Justot küldték le magas bot miatt, de a büntetés két percét sikerült a mieinknek kibekkelni. Az első játékrészt jelentős mezőnyfölényben játszotta végig az Újpest, de a 18. percben csak a harmadik emberelőnyt sikerült kihasználnia a csapatunknak. Szalma Zsolt kiállítása után a sérülésből visszatérő Pereszunko, Benk András és Kovács Alex összjátékából az utóbbi volt eredményes. (1:0)

 

A második játékrész első percében villámgyorsan egyenlített a vendégcsapat, a bal oldalon vezetett akciót a DAB, majd Dézsi Bence egy kapu mögül érkező remek passz után lőtt gólt, Rajna Miklósnak nem volt esélye átérni a túloldalról. (1:1)

 

A harmad hátralevő része szintén az UTE mezőnyfölényéről, és a rengeteg kiállításról szólt. A lilák a második 20 perc végéig 28 kapuralövést hajtottak végre, míg a vendégcsapat 13-at, valamint mindkét együttes háromszor volt kezdeményezettje kiállításnak. Ráadásul a Dunaújváros több mint fél percig kettős emberelőnyben is játhaszhatott, de a vezetést nem tudták megszerezni. A szünet előtt még Kovács Sebestyén kapuvasról a gólvonalra pattanó lövése borzolta a kedélyeket, de egy gyors videózás után a játékvezetők úgy döntöttek, hogy a korong nem volt bent, így maradt a döntetlen.

 

Az utolsó harmad is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, csak a mieink egyre tanácstalanabbul támadták a vendégkaput, a DAB pedig talált egy gólt öt perccel a vége előtt. Egy kapu előtti kavarodás után került a korong Lénárt René elé, akinek csak be kellett pofoznia a jobb felső sarokba. (1:2)

 

A vége előtt Virág Csaba még időt kért, lehívta Rajnát, de a pontmentés így sem jött össze a mieinknek. Küzdelmes meccset nyert meg a DAB, ezzel a vendégcsapat fellépett a bajnokság nyolcadik helyére, míg az UTE a kilencedik helyről folytathatja.

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

 

"Ilyen az, amikor nincs önbizalmunk, és nagyon görcsösek vagyunk. Rengeteg egyéni hibát vétettünk, ha nem megy semmi, akkor jön az »ad hoc« hoki, és olyanokat csinálunk a pályán, amit nem beszéltünk meg. Ez egy nagyon rossz mérkőzés volt, de köszönjük a szurkolónak, hogy végig tartották bennünk a lelket. Akik jegyet váltottak a meccsre, azoknak a helyében talán még a pénzemet is visszakérném."

 

Niko Eronen, vezetőedző - Dunaújvárosi Acélbikák

 

"Az egész mérkőzés hasonló forgatókönyv szerint zajlott, rengeteg lehetőséget kaptak a speciális egységek. Vegyes érzéseim vannak a csapatom játékával kapcsolatban, de viszont attól nagyon boldog vagyok, hogy meg tudtuk nyerni ezt a párharcot, rengeteg pozitív energiát viszünk magunkkal tovább."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.11.16. UTE-DVTK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41