Dátum: 2024 május 6. (hétfő) | Ivett, Frida

hírek

VERESÉG CSÍKBAN

Felnőtt 2024-01-12

Bár jobban kezdett az Újpest, az utolsó harmadban magára találó, és az elmúlt hetekben az Erste Ligában menetelő Csíkszereda végül legyőzte a mieinket 4:1-re. 

 

A tegnap visszatérő Travis Ewanyk ma ismét hiányzott a csapatból, valamint Kovács Sebestyén sem állt Markus Juurikkala rendelkezésére, az újpesti kapuba pedig ezúttal is a hetek óta kiváló formában védő Rajna Miklós kapott lehetőséget. 

 

A meccset jobban kezdte az UTE, nálunk volt többet a pakk, a kilencedik percben Laakkonen majdnem gólt szerzett, majd felirhattunk egy nagyobbacska hazai helyzetet és Saarelainen is közel járt a találathoz, de gól nem született az első félidőben, pedig mindkét csapat játszhatott emberelőnyben is. 

 

A második játékrészben is aktívan kezdett mindkét csapat, az első gólra a 26. percig kellett várni, amikor csapatkapitányunk, Benk András fordulhatott egy buli után kapura, két védőt lerázva. Lövése Szabó Rácz Maximon megpattanva jutott a vonal mögé Adorján kapus mellett. (0:1)

 

Nem sokkal később, Brown kiállítása után került előnybe a vendégcsapat, Metsavainio majdnem növelte is az újpesti előnyt, de helyzete kimaradt. A harmad vége előtt a zebrák Pokornyit küldték le, előnyben nagy nyomás alatt tudta tartani a Szereda a mieinket, Sofron passza után végül David Levin egyenlített. (1:1)

 

Az utolsó harmad is csíki rohamokkal kezdődött, a 43. percben hátul adtuk el a korongot, érkezett Sofron, és lőtt egy nagy kapuvasat, a kipattanót pedig Reisz Áron juttatta a lila-fehérek kapujába. (2:1)

 

A gólja után a Csíkszereda magára engedte az UTE-t, és kontrára játszott, előbb Sofron, majd Részegh így került helyzetbe, de gólt nem szereztek. Azonban az 53. percben kettős emberelőnybe került a hazai csapat, amit nagyon gyorsan be is ütöttek, Rutkowski volt a találat szerzője. (3:1)

 

Az Újpest kiegészülése pillanatában, az 55. percben, tovább növelte előnyét a Sportklub, az izraeli Levin szerezte meg második gólját és harmadik pontját a kapuvas segítségével. (4:1)

 

Újabb találat már nem született, sikerével a Csíkszereda fellépett a tabella harmadik helyére 49 pontjával, a szintén 49-49 pontos UTE és Gyergyói HK elé. A mieink legközelebb vasárnap játszanak, éppen a GYHK otthonában.

 

Mark LeRose, másodedző - Csíkszeredai Sportklub 

 

"Az első harmad végén 0:0 volt az állás. Ekkor nem sok esélyünk adódott, ők pedig játékra készen álltak pályára. Aztán 1:1 lett a második játékrész során. Ekkor az emberelőnyös játékunk remekül működött. Úgy gondolom, a fordulópontot az öt a három ellen eszközölt időkérés jelentette, amelyet azért kértünk ki, hogy kicsit pihentessük a jégen lévő srácokat. Volt még egy kis szünetünk a videóbírózás ideje alatt is, ezek után frissebben térhettünk vissza a jégre, és kihasználtuk az öt a három elleni lehetőséget."

 

Kovács Viktor, másodedző - Újpesti TE 

 

"A tegnapi meccsünkhöz képest nagyon sokat léptünk előre játékban. Az eredményben ez nem mutatkozott most meg, ezért elégedettek nem lehetünk, de sokkal jobban játszottunk, mint a Brassó elleni mérkőzésen. Ott ugyebár győztesen hagytuk el a jeget, így kissé felemás érzéseink vannak. Most próbálunk túllépni a mai meccsen és regenerálódni egy kicsit. Holnap lesz egy szabadnapunk, utána vasárnap újabb komoly kihívás előtt állunk, úgyhogy nincs idő sopánkodni, megyünk tovább."

 

fotó: Sportklub Csíkszereda

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.04. DAB - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41