Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

VERESÉG MISKOLCON

Felnőtt 2022-12-23

A ligaharmadik DVTK Jegesmedvék túl nagy falat volt a nyolc játékosát is nélkülöző Újpestnek. Így is csak az utolsó percekben dőlt el a mérkőzés sorsa, amelyen a miskolciak nyertek 3:1-re.

 

A lila-fehérek oldalán nem volt bevethető Rajna Miklós, Sági Máté, Balogh Bence, Toni Henttonen, Kiss Dániel, Lászlóffy Botond, Tornyai Gábor és az eltiltott Pokornyi Dávid sem. A mieink így összesen 15 mezőnyjátékossal, tehát három sorral játszották végig a mérkőzést, a kapuba pedig Monostori Tamás állt be. 

 

Szerencsétlenül indult a lilák számára a találkozó, a finn Sami Jekunent állították ki bottal akasztás miatt a hatodik percben, és egy perccel később első emberelőnyét máris gólra váltotta a hazai csapat. Az orosz Razumnyakot ugratták ki, aki Monostori lába között lőtte meg szezonbeli 19. gólját, ezzel utolérve a góllövőlista éllovasát, Brance Orbant. (1:0)

 

Az első harmad második felében az Újpest dominált, de gólig nem jutottak el a mieink.

 

A szünet után, a 22. percben ismét Razumnyak talált be azonos létszámnál. (2:0)

 

A második miskolci gól után ismét a lilák játszottak jobban, a 35. percben ukrán légiósunk, Oleksandr Pereszunko passzából Balázsi Márton lőtt gólt, fiatal hátvédünk ezzel pályafutása első Erste Liga találatát szerezte. (2:1)

 

Az utolsó játékrészben több ziccert is kihagyott az UTE, előbb Kiss Patrik lövését hárította a DVTK kapusa, Voris, majd három perccel a meccs vége előtt Pereszunko helyzete után spárgázott egy nagyot a lett hálóőr. 

 

Sajnos nem jött össze az egyenlítés, pedig az újpesti kispad mindent bevetett, Virág Csaba előbb időt kért, aztán Monostorit is lehívta, de egyenlítés helyett az 59. percben Razumnyak szerezte meg harmadik találatát is az üres kapuba. (3:1)

 

Tokaji Viktor, vezetőedző - DVTK Jegesmedvék

 

"Mind a két csapat nehéz helyzetben volt a sok hiányzó miatt, sérüléssel és betegségekkel küszködünk. Ennek ellenére amit ma kitettünk a jégre az nagy karakter volt. Ennek köszönhetően sikerült ezt a három – de inkább hat – pontot itthon tartani. Ez egy fontos lépés volt ahhoz, hogy elérjük a céljainkat."

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

 

"A sok hiányzó leginkább az első tíz percben volt érezhető, még sose játszottunk ilyen összeállítással, sorokkal. Nem voltunk könnyű helyzetben, de utána jól felvettük a játék ritmusát. Ebből egy abszolút ki-ki meccs alakult. Megvoltak a minőségi gólhelyzeteink ahhoz, hogy egyenlítsünk, az ellenfél kapusa a meccs vége előtt pár perccel is nagyokat védett. Sajnáljuk, hogy nem sikerült pontot, vagy pontokat szereznünk."

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.12.30. UTE - MAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41