Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

VISSZAVÁGHATUNK A DEAC-NAK

Felnőtt 2022-03-01

Hétfőn megtartották az ellenfélválasztást a magyar bázisú nemzetközi jégkorongliga rájátszásának első körében. Az UTE a tavalyi évhez hasonlóan ismét a Debrecennel kerül szembe a legjobb nyolc között, a párharc már ma elkezdődik, és az egyik fél negyedik győzelméig tart. 

 

Az alapszakaszt megnyerő és címvédő Sportklub Csíkszereda az ötödik helyen végzett MAC HKB Újbudát választotta. A második FTC-Telekom a DVTK Jegesmedvékkel játszik majd, megismétlődik a tavalyi negyeddöntőben is látott UTE-DEAC párharc, míg a Gyergyó a Brassóval találkozik.

 

A negyeddöntő március 1-jén kezdődik. Kedden és szerdán az FTC és az UTE játszik hazai pályán, a Csíkszereda-MAC HKB Újbuda és a Gyergyói HK-Brassó párharcok első meccseit csütörtökön rendezik. A rájátszás során minden párharc az egyik fél negyedik sikeréig tart.

 

Az elődöntő párosítása már nem választás, hanem az alapszakasz helyezés szerint alakul ki, a legmagasabban rangsorolt továbbjutó a legalacsonyabban rangsorolttal játszik, a második pedig a harmadikkal.

 

Döntetlen esetén a mérkőzés további harmadokkal folytatódik. A hosszabbítás első harmada a rendes játékidőhöz hasonlóan 5-5 ellen zajlik, a másodiktól viszont minden további játékrészben már 3 a 3 ellen folytatódik a játék.

 

Ancsin János, az UTE ügyvezető igazgatója a Debrecen kiválasztása után azt mondta, a kevesebb utazás miatt döntöttek úgy, hogy nem a Brassóval, hanem a DEAC csapatával csapnak össze ismét.

 

„Az alapszakaszban 120 százalékot teljesítettünk. Szeretnénk a legjobb négyben maradni, visszavágni a DEAC-nak a tavalyi vereségért, és utána jöhetne egy FTC elleni házidöntő.”

 

Fodor András, a DEAC szakosztályvezetője arról beszélt, a rájátszásban már mindegyik ellenfél komoly játékerőt képviselő.

 

„Kicsit meglepett, hogy az UTE minket mert választani a tavalyi után. Nagyon várjuk a mérkőzéseket. A minimális elvárást teljesítettük, szeretnénk még továbbmenni.”

 

Tavaly a rájátszás első körében a mieink szintén a Debrecen ellen játszottak, akkor az alapszakaszban negyedik DEAC kapta az ötödik helyen végző Újpestet, a párharcot végül a hajdúságiak nyerték 4:1-re.

 

Idén az alapszakaszban éppen annyi pontot gyűjtött az UTE, mint a második helyen végző Ferencváros, és csak gyengébb gólkülönbséggel került a harmadik helyre, a DEAC pedig hetedik lett. 

 

A szezon eddigi négy egymás ellen lejátszott mérkőzését az Újpest nyerte, a lila-fehérek idegenben egyszer büntetőkkel, egyszer pedig a hirtelen halálban győztek Debrecenben, hazai pályán pedig két rendes játékidőben elért sikerrel múlták felül a fekete-fehér csapatot. 

 

Az idei párharc első két mérkőzését a Megyeri úton rendezik március 1-én, kedden, illetve március 2-án, szerdán, 18.30-kor. A meccsekre jegyeket venni ezúttal is az Eventim-felületén lehet. 

 

Az Erste Liga egyenes kieséses szakaszában még az eddiginél is nagyobb szüksége lesz a biztatásra a csapatunknak, várunk mindenkit az Újpesti Jégcsarnokba, ahol az első száz drukkert a rájátszásban ingyen sör, vagy tea várja! További részletek az akcióról az Erste Liga-weboldalon. 

 

#HAJRÁLILÁK

 

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.10. Matiné című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41