Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

VISSZAVÁGOTT A DEAC

Felnőtt 2023-02-03

Ezúttal a Debrecen nyert hazai pályán az Újpest ellen, a 4:1-es végeredmény az utolsó percben alakult ki, miután a lilák már levitték a kapusukat. Az eredménytől függetlenül az Erste Liga alapszakaszban hetedik lett a DEAC és nyolcadik az Újpest, így mindkét csapat a rájátszás-kvalifikációba kényszerül.

A két kapuba Rajna Miklós, illetve hazai oldalon Hetényi Zoltán állt be, a találkozó az ő védéseikkel indult, de komoly veszélyhelyzet egyik ketrec előtt sem alakult ki. Az Újpest a harmad végéig kétszer is emberelőnybe került, de gólt nem szereztek a lilák, így egállal mentek pihenni a csapatok.

A második harmadot kiválóan kezdték a mieink, Hetényi többször is gólhelyzetben lépett közbe, így a vezetést sajnos nem sikerült megszereznünk. A játékrész közepétől azonban magára talált a DEAC, a 29. percben ennek meg is lett az eredménye. A cseh csatárduó Novotny és Izacky játszott össze, egy keresztpassz után az utóbbi volt eredményes. (1:0)

Kevesebb mint 40 másodperc alatt egyenlített az Újpest, Kiss Dániel lőtte rá a korongot messziről, ami a palánkról vágódott vissza a kapu elé, azt pedig Kyle Just kíméletlenül beverte a felsőbe. (1:1)

Aztán a 32. percben ismét vezetéshez jutott a DEAC, Mihalik szerzett korongott, majd egy szóló után, Rajnát becsapva lőtt a hálónkba. (2:1)

Az utolsó játékrész egy debreceni kapuvassal indult, majd a 46. percben megint Mihalik András került helyzetbe, de lövés helyett Spirkónak tette át, a debrecen legeredményesebb légiósa pedig növelte a hazai előnyt. (3:1)

A mérkőzés vége előtt 12 másodperccel még egy üres kapus gólt is szerzett a DEAC Bogesic révén, miután Virág Csaba levitta Rajnát, így a Debrecen három góllal győzött. (4:1)

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

"Tudtuk hogy ez egy teljesen más találkozó lesz, mint az MK bronzmeccs. Debrecenben a DEAC más hokit szokott játszani, nyilván nekik a hazai pálya előnye nagyon nagy. Nagyon jól játszottunk az elején, de úgy éreztem, ahogy mentünk előre az időben, egyre kevesebbet tudunk nyújtani. Az biztos, hogy nehéz úgy meccset nyerni, hogy ennyi előnyből egy gólt tudunk szerezni, nem volt meg az a kellő hatékonyság, hogy egy ilyen ki-ki mérkőzést be tudjunk húzni. Elég sokat szenvedtünk ezzel az egész szezonban is, ma is ebbe a problémába ütköztünk. Át kell lendülnünk ezeken a problémákon, azokon a cseréken, amik nem úgy sikerültek ahogy szerettük volna, egy csapatot csak az tud előre vinni, ha pozitívak vagyunk.

Kecskeméti Áron, másodedző - DEAC 

"Kisebb kihagyásokkal, de sikerült jó meccset játszanunk, szoros eredménnyel. A vége nagyon harcos volt, Zoli jól tartott minket, védekező harmadban többször összeraktuk a játékot, az emberhátrányos védekezésen is sikerült javítanunk, összességében egy harcos meccs volt, örülünk, hogy sikerült nyerni. A következő mérkőzésre koncentrálunk, utána pedig ugyan az következik, mint az előző évben, jön egy mini play-off. Az ellenfelünk hamarosan kiderül. Tudjuk azt, hogy mit kell tennünk, hogy oda kerüljünk, összességében az a célunk, hogy jól tudjunk menetelni a rájátszásban. Végre teljes kerettel tudtunk játszani."

fotó: DEAC

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.09.29. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41