Dátum: 2024 február 25. (vasárnap) | Géza

hírek

VISSZAVÁGTUNK A DEAC-NAK

Felnőtt 2023-11-21

Két nappal a Debrecen ellen elszenvedett Erste Liga vereség után csapatunk talpra állt, és kétgólos hátrányból megfordítva a Magyar Kupa párharcot, továbbjutott, méghozzá idegenben. A következő fordulóban már a négyes döntőbe kerülésért játszhatunk.

A Megyeri úti 2-1-es sikerről várhatta a Vaszjunyin-csapat a keddi debreceni meccset, ahol már a harmadik percben ledolgozták hátrányukat a mieink, amikor Silfver passzából Saarelainen talált be (0:1), viszont a kilencedik percben Anton Vasziljev egyenlített (1:1). 

Az első harmad második felében kétszer is játszott emberhátrányban az Újpest, így talán nem meglepő, hogy fáradtabban kezdtünk a második harmadot, a DEAC pedig átvette a vezetést a 22. percben Kamil Mingazov góljával (2:1), ekkor már összesítésben két gól volt a fekete-fehérek előnye.

Megőrizni azonban nem tudták a kiharcolt előnyt Vaszjunyin Artyom tanítványai, mert a mieink hét perc alatt három góllal szórták meg Hetényi Zoltán kapuját. Az újpesti gólokat sorrendben Kovács Alex (2:2), Kiss Patrik (2:3) és Saarelainen (2:4) szerezték, utóbbi így duplázott is, és ezzel összesítésben is átvették a vezetést a lila-fehérek.

És miután a záró játékrészben már nem született újabb gól, így az Újpest a következő fordulóban a legjobb négy közé kerülésért játszhat az MK-sorozatban, amelyben a következő kör sorsolása csütörtökön reggel lesz.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző - DEAC

„Ezt a hét percet most kivételesen nem nevezném rövidzárlatnak. Ez a túl jó játéknak a rossz oldala, amikor két-három percet vagyunk a támadóharmadban és rengeteg helyzetünk van. Ez mindenkinek a rémálma. Murphy törvénye szerint történni fog valami, és meg is történt. Az Újpest ellen az utolsó négy meccsen egész magas színvonalon tudtunk játszani. Két meccset nyertünk, egyet büntetőkkel vesztettünk el, most pedig ismét alulmaradtunk, de a ligamásodik ellen ez egy egész jó eredmény. Nyilván boldogok nem vagyunk, mert nem jutottunk tovább, de ha a játék képét nézzük, akkor elégedettek lehetünk. Meccsről meccsre egyre jobban összeáll a csapat, jó úton járunk."

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

„Fontos győzelmet arattunk, mert a Magyar Kupa nagyon fontos számunkra. Örülök, hogy sikerült továbbjutnunk és menetelhetünk tovább. A második harmadunk volt a legjobb, különösképpen annak is az utolsó tíz perce. Ekkor megtaláltuk a játékunkat, jöttek a helyzetek, amiket kihasználtunk. A védekező zónában is jobban játszottunk, és ennek meg is lett az eredménye. Összességében egy jó mérkőzés volt. Mindig vannak dolgok, amik jobban is sikerülhetnének, de most boldogok lehetünk, hogy megtaláltuk a győztes utat.”

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.31. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41