Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Visszatérők!

Felnőtt 2019-12-17

Pontokban óriási a távolság a két csapat között az Erste Liga-tabellán, ám az eddigi három meccsükből kettőt az újpestiek nyertek.

Felemás hangulatban mehettek el a nemzetközi szünetre a lila-fehérek. Pontosabban az utolsó meccsére akár büszke is lehet a többre hivatott gárda, hiszen a Sportklubtól pontot szerezni nagy dolog – büntetőkkel nyert az éllovas –, ám közvetlenül előtte volt egy igen jelentős pofon is a Brassó közreműködésével. A két összecsapás között eltelt egy hét, a Szereda elleni találkozó óta további 10 nap, így kíváncsian várhatjuk, hogy sikerült-e rendezni a sorokat a folytatásra. Arra a folytatásra, ami UTE–DEAC rangadóban testesül meg szerda este a Megyeri úton.

A rendeződésben néhány személyi fejlemény is segíthette a lilákat. Egy játékos ment, egy jött: a vártnál halványabban teljesítő Cody Carlson távozását aligha bánják, Rafaj Attila érkezésének viszont bizonyára örülnek. Ennél is jobban örülhetnek, hogy a csapatkapitány Benk András felépült sérüléséből, és a DEAC ellen már játszhat. A többi újpesti sérült állapotáról nincs információnk, a DEAC-nál ellenben eldőlt, hogy Vokla Roland már hadra fogható, de Sági Martin és Rutherford nem.

Matematikailag még felkapaszkodhat az Újpest a felsőházba, ám a gyakorlatban ez már abszolút valószínűtlen. Ennek ellenére nyilvánvaló, hogy az alapszakaszból hátralévő mérkőzéseket arra kell használniuk Benkéknek, hogy olyan formába lendüljenek, ami versenyképessé teszi őket a középszakaszra és az okvetlenül elérendő negyeddöntőkre. Ezen az úton a DEAC harmadszori legyőzése fontos lökést adhatna. Amihez nyilván a vendégeknek is lesz egy-két szavuk.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.14. Titánok - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41