Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

ZSINÓRBAN HARMADSZOR KAPTUNK KI

Felnőtt 2023-11-20

Mindhárom félidőt megnyerte egy góllal, és végül 5:2-re győzött a DEAC hazai pályán az UTE ellen. A mieink így egy hét alatt a harmadik vereségüket szenvedték el az Erste Ligában, de kedden már vissza is vághatnak a Debrecennek a Magyar Kupában.

A Újpestbe tíz meccs kihagyása után visszatért Kyle Just, viszont hiányzott Sam Coatta, Nádasdy Márton és Szabó Rácz Maxim, a kapunkba pedig ezúttal Sági Mátét állította edzőnk, Markus Juurikkala.

A mieink kezdtek jobban, a nyolcadik percben emberelőnybe is kerültek, de hiába rendezett hatalmas tüzijátékot az Újpest, nem sikerült gólt szereznie. A 17. percben a DEAC Jeliszejenko révén lőtt egy kapuvasat, ezzel jelezve, hogy a hazaiak belejöttek a játékba. Egy perccel később a lilák elcserélték magukat, a megítélt kiállítás végén pedig betalált a Debrecen, Bucskin szerzett gólt. (1:0)

A következő harmad elején hamar egyenlíthetett volna csapatunk, de Laskawy gyönyörű passza után Szabó Dániel lövése kimaradt.

Aztán a 26. percben egalizáltunk is emberelőnyben, ezúttal is Metsavainio és Tiala játszott össze, a gólt az utóbbi szerezte. (1:1)

A 32. percben Tiala ismét bejuttatta a pakkot a debreceni gólvonal mögé, de a zebrák érvénytelenítették a találatot magasbot miatt. Egy perc múlva Kovács Alexet ültették le két percre, a DEAC pedig az előnyből újabb gólt szerzett, Sági azért volt tehetetlen, mert Bucskin bombája megpattant Szabó Dánielen. (2:1)

Gólja után is veszélyesen játszott a hazai csapat, előbb kihagytak egy emberelőnyt, majd a változatosság kedvéért öt az öt ellen is betaláltak. A nagy lövést megint Bucskin eresztette el, de a kapu előtt még Szmirnov is beleért. (3:1)

A harmadik játékrész elején csak Ságin múlt, hogy nem szálltak el gyorsan az újpesti remények, majd a mienk is tesztelték a túloldalon a DEAC kapusát. 

Az 51. percben Bucskin állították ki, és emberelőnyben zárkózott az UTE, a finn Silfver lövésébe a CSK, Benk András kotort bele a fekete-fehérek kapuja előtt. (3:2)

A gól után éledeztek az újpesti remények, Metsavainio lövését a debreceni kapus, Szeles Martin bravúrral hárította. 

Aztán az 57. percben nagy mázlival gólt szerzett a hazai csapat, megint egy távoli lövésbe értek bele szerencsésen a kapunk előtt, a találatot Rétfalvinak adták. (4:2)

Ezek után az Újpest levitte Ságit, így a végeredményt egy üres kapuba lőtt góllal állította be Mingazov. (5:2)

A két csapat legközelebb kedden játszik, akkor Magyar Kupa visszavágó lesz, szintén Debrecenben.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző - DEAC

 

"Hasonló mérkőzésre számítottunk. Örülök, hogy már meccsek óta sikerül kevés gólon tartani az ellenfelünket. Ezt az Újpestet nem egyszerű, nagyon jól dolgoznak elől a támadóharmadban. Végre, ahogy beszéltük sikerült gólokat szereznünk. Bár, ha megnézzük a második vagy a harmadik harmadban a helyzeteinket, több gólt is lőhettünk volna, de ne legyünk telhetetlenek. Kedden egy teljesen más mérkőzés következik, ahol kezdődik minden elölről."

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE


"Nem tudtunk azt a szintet nyújtani, amit szerettünk volna. Néha-néha jól játszottunk, de a teljes mérkőzésre ez nem igaz. Gratulálok az ellenfélnek, nagyon jól kihasználták az emberelőnyöket. Úgy gondolom, hogy ez volt a fő különbség. Mi is szereztünk gól előnyben, de az 5-5 elleni helyzeteinket jobban ki kell használnunk."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41