Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

A TABELLA ÉLÉN AZ ÚJPEST

Felnőtt 2023-10-13

Kedvenceink folytatták parádés sorozatukat, a szezon negyedik meccsén is rendes játékidőben győztek, ezúttal idegenben a DEAC ellen, így hibátlan mérleggel vezetik az Erste Ligát.

 

Miro Saarelainen betegség miatt nem utazott Debrecenbe, így edzőink újratervezték a csatársorokat. A finn sor jobb oldalára Kiss Patrik került, illetve idén először játszott együtt a két Kovács, Alex és Sebestyén. A védelemben egy változás történt az előző meccshez képest, Franyó helyén ezúttal Balázsi jutott lehetőséghez a mieinknél. A beharangozott kapuscsemege nem maradt el, az egyik háló elé Rajna Miklós állt be, a másik ketrecet pedig a szintén válogatott Hetényi Zoltán védte.

 

A mérkőzés elején nem alakultak ki komolyabb helyzetek, szűk negyed órán át óvatosan játszottak a csapatok, amikor a támadó szekciók mégis eljutottak az ellenfél kapujáig, akkor vagy Rajna, vagy Hetényi könnyedén fogta a korongot.

 

Aztán hat perccel a harmad vége előtt a DEAC dolgozott ki egy kisebb helyzetet, majd az újpesti kapu elől kivágott koronggal rohamozhatott volna újra a hazai csapat, de csapatkapitányunk, Benk András megszerezte a pakkot a felezővonal környékén, és a jól érkező Coattához passzolt. Amerikai támadónk felkorcsolyázott a kapuig, visszapasszolt Pokornyihoz, aki messziről, takarásból lőtt bombagólt a hosszú alsóba, Hetényinek esélye sem volt hárítani. (0:1)

 

A második játékrész elején jól kezdett a DEAC, a 22. percben az orosz Anton Vasziljev keverte meg alaposan az újpesti védelmet, saját védekezőharmadból indulva cselezte magát egészen Rajnáig, majd a kapuvasat találta el. 

 

A mérkőzés első kiállítását a 24. percben fújták be a zebrák, a debreceni Jakabfy ülhetett le két percre akasztás miatt, az előnyüket pedig majdnem gólra váltották a mieink, de végül nem találtak be. 

 

Nem sokkal később Sam Coatta, majd Benk András is helyzetbe került, de nem lőttünk újabb gólt. A meddő újpesti mezőnyfölényben a hazaiak először ütöttek egy kapuvasat, majd Bucskin ziccerét fogta Rajna, így volt előjele az egyenlítésüknek, ami a 35. percben jött. Mihalik távoli lövését még védte a mieink kapusa, de a kipattanót Molnár Dávid közelről könnyedén lőtte be. (1:1)

 

Az utolsó harmad elején is nehéz helyzetbe voltak a lilák, előbb Kiss Dániel áthúzódó büntetését kellett emberhátrányban kivédekezniük, majd Pokornyit is leküldték két percre, de mégsem hagytuk gólt lőnni a Debrecent. 

 

Az 53. percben viszont megint jött egy Pokornyi-bomba, hátvédünk ismét a bal oldalról, éles szögből lőhetett rá, amibe még Kovács Sebestyén is belepiszkált egy leheletnyit. (1:2)

 

A mieink végül az 57. percben döntötték el a mérkőzést. Az Újpest kettős emberelőnybe került Vasziljev és Usnyev kiállítása után, a gólunkat a finn-sor lőtte. Nyqvist lövése után Hetényiről pattant fel a korong, amit a levegőből Silfver ütött a kapuba. (1:3)

 

A lila-fehérek ezzel egy újabb nagyon szoros meccset nyertek meg, ráadásul már a második idegenbeli győzelmüket aratták rendes játékidőben. A négy diadallal és a idei 100 százalékos mutatóval az UTE az Erste Liga éléről folytathatja, így azt javasoljuk minden szurkolónknak, hogy lefekvés előtt még vessenek egy pillantást az aktuális tabellára.

 

Berta Ákos, másodedző - DEAC 

 

"Ha a helyzeteinket kicsivel jobb százalékkal használjuk ki, akkor más lett volna ez a meccs. Néha kombinatívan játszottunk, de sajnos az a baj, hogy átestünk a ló túloldalára, ugyanúgy, mint a legutóbb. És ha egy csapat nem lövi be a helyzeteit, azt az ellenfél általában megbosszulja, ráadásul mi az újpesti gólok előtt hibáztunk is."


Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

"Természetesen örülök az eredménynek. Megszereztük a három pontot és elvégeztük a munkát, annak ellenére, hogy voltak olyan időszakok, amikor szenvedtünk. Meg kell dicsérni az ellenfelünk, hogy ilyen nehéz helyzetbe hozott minket. Nem könnyű Debrecenből pontokkal távozni, de jól dolgoztak együtt a srácok, büszke vagyok rájuk. Ez volt a negyedik győzelmünk zsinórban, ennél jobban nem is állhatnánk, de dolgozunk tovább keményen.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.03.12. UTE - Gyergyó című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41