Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

BIZTOS DOBOGÓT ÉR A GYŐZELEM

Felnőtt 2022-02-18

Ha csapatunk nyerni tud hazai jégen a Győr ellen, akkor a szombati FTC-Gyergyói HK mérkőzéstől függetlenül a dobogón végeznek a lila-fehérek az Erste Liga alapszakaszában. Az UNI Győr ETO HC ellen eddig ebben a kiírásban három mérkőzésen hét pontot szerzett az UTE.

 

Az utolsó játéknap előtt három csapat van versenyben a liga alapszakaszának második és harmadik helyéért. A Gyergyó csütörtökön meglepetésre kikapott Székesfehérváron a Titánok vendégeként, ez pedig azt jelenti, hogy egy esetleges Győr elleni sikerrel a mieink biztos dobogósak lesznek az alapszakasz végén. 

 

A záróforduló előtt 82 pontja van a Ferencvárosnak, az Újpest és a Gyergyó eddig 81 pontot gyűjtött. Ha szombaton kora délután az FTC rendes játékidőben megveri a székelyföldi csapatot, akkor második lesz, az Újpest pedig a Győr elleni mérkőzés eredményétől függetlenül harmadikként megy tovább a rájátszásba, mert pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények döntenek, ez pedig a Gyergyóval szemben a mieinknek kedvez.  

 

Viszont ha a Gyergyó nyer rendes játékidőben az FTC-Telekom ellen, akkor az Újpest a Győr legyőzése esetén második helyezettje lesz az alapszakasznak. A legrosszabb forgatókönyv pedig az, ha a Gyergyó rendes játékidőben, vagy hosszabbításban nyer, viszont a mieink egyetlen pontot sem szereznek, akkor az Újpest alapszakasz negyedik lesz a végelszámolásban.

 

Az UTE-Győr párharc első két meccsét lilák nyerték ebben a kiírásban, novemberben 2:1-re győztünk a Megyeri úton, december végén pedig az utolsó harmadban lőtt három góllal 3:1-re Győrben. A két csapat januári meccsét szintén Győrben azonban büntetőlövésekkel 4:3-ra az ETO húzta be.

 

“Nagyon fontos meccs lesz a szombati, kell nekünk az a három pont, és a rájátszásra is készen kell állnunk - mondta Erik Robichaud. - Jó meccs lesz ez arra, hogy a játékunkban is minden a helyére kerüljön. A szurkolók rengeteget jelentenek a csapatnak, remélem, hogy az előttünk álló izgalmas meccsre is sokan kilátogatnak majd.” - tette hozzá kanadai csatárunk. 

 

A tét tehát komoly, várjuk szurkolóinkat az UNI Győr ETO HC elleni mérkőzésre, ami szombaton 18.30-kor kezdődik a Megyeri úti Jégcsarnokban.

 

A meccsre jegyeket venni ezúttal is kizárólag az Eventim felületén lehet.

 

#HAJRÁLILÁK

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.29. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41