Dátum: 2024 május 2. (csütörtök) | Zsigmond

hírek

DERBI A LISTAVEZETŐ ELLEN

Felnőtt 2023-12-01

Pénteki ellenfelünk, a Ferencváros több mint egy hónapja nem kapott ki az Erste Ligában, már nyolc meccses győzelmi szériában van, így nem csoda, hogy a tabella éléről vághatnak a zöld-fehérek a derbinek a Tüskecsarnokban. A mieink elmúlt egy hónapja inkább egy vesszőfutáshoz hasonlít, viszont az UTE számára hatalmas lehetőség, hogy egy derbigyőzelemmel egy csapásra kijuthat a gödörből.

 

Most nem a lila-fehéreknek kedvez a statisztika, de ez nem jelenti azt, hogy az Újpest feltett kézzel áll bele a derbibe. Erről beszélt csütörtökön a csapatunkba hosszú kihagyás után nemrég visszatérő Kyle Just is.

 

"Jó teszt lesz ez nekünk, gyors és fizikális meccsre számítok. - mondta az utehoki.hu-nak Kyle Just. - A csapatok egy derbin olyan energiákat mozgosítanak, mintha már a rájátszásban lennénk, ez egy jó lehetőség, hogy újra összeálljon a játékunk. Vesztettünk néhány kulcsjátékost, viszont így helyzetbe kerülnek a fiatalok, akik bizonyíthatnak. Összegezve, a Ferencváros elleni mérkőzés kiváló alkalom arra, hogy megmutassuk, versenyképesek maradtunk a hiányzók ellenére is."

 

A két csapat utoljára november 14-én találkozott, azon a meccsen az első harmadban az FTC-Telekom gyors három góllal elhúzott, és a végén viszonylag simán, 5:1-re nyerte meg a mérkőzést. Csapatunkból azóta súlyos sérülés miatt kiesett Sam Coatta. Egyik legjobb légiósunk a Gyergyó elleni mérkőzés 47 másodpercében esett ki múlt csütörtökön, az ellenfél indokolatlanul durva, sportszerűtlen megmozdulása miatt. 

 

Amerikai támadónkkal kapcsolatban jó hír, hogy túl van műtéten, helyre tették az eltört arc- és orrcsontját, de ebben a szezonban már biztos nem játszhat. Szintén a Gyergyó elleni mérkőzésen esett ki válogatott védőnk, Szabó Dániel, akit DiDiomete lökött szabálytalanul, fejjel a palánknak, ő agyrázkódás után lábadozik. A hátsó alakzatból ráadásul hiányzik Kiss Dániel is, akinek két hete a DVTK ellen sérült meg az ujja. A derbin sajnos nem játszhat kisebb agyrázkódás miatt Kovács Alex sem, aki a héten ennek ellenére ismét bekerült a felnőtt válogatott keretébe. 

 

Az FTC-UTE Erste Liga összecsapás pénteken 18.30-kor kezdődik a Tüskecsarnokban, a mérkőzést az Erste Liga TV közvetíti élőben.

 

A meccsnek a pontokon és a szokásos presztízscsatán kívül más jelentősége is van, hiszen a tét ezúttal a Vígh Balázs Vándorkupa, amelyet most szeretnénk visszaszerezni a zöld-fehérektől.

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.10. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41