Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

INDUL AZ ERDÉLYI MENETELÉS

Felnőtt 2021-02-03

Némileg tartalékos kerettel négy mérkőzést játszunk öt nap alatt Székelyföldön, első ellenfelünk ezen az erdélyi túrán szerda este a Gyergyói HK lesz, őket az alapszakaszban hazai pályán már kétszer is meg tudtuk verni. 

Jelenleg az Erste Liga-tabella negyedik helyén áll az Újpest, amelynek alaposan össze kell szednie magát, ha előrébb akar kerülni ezen a héten, de talán akkor is, ha szeretné megőrizni a pozícióját. Az ellenfeleket nyilván nem kell bemutatni, ami extra nehezítést jelent, az a program sűrűsége.

Virág Csaba csapata első kirándulása alkalmából a csíkiak koronavírus-problémái miatt csak két találkozót játszhatott, így most négyet fog, szerdán és csütörtökön a Gyergyó és a Brassó ellen, majd szombaton és vasárnap jön a dupla a Sportklub otthonában.

Egy pillanatra visszatérve az első menetre: a november utolsó két napján abszolvált két meccsből két pontot hozott el az UTE, miután ugyanis 3-2-re kikapott a Gyergyótól rendes játékidőben, ugyancsak 3-2-re legyőzte a Brassót büntetőkkel. Ez volt a Corona első hazai pályán elszenvedett veresége a szezonban. A meccsek sorrendje hasonló, a GYHK ellen kezdenek a lilák, eléggé felforgatott sorokkal. A héten nem léphet jégre a sérült Rajna Miklós, Benk András, Kyle Just, Bodó Christopher, Sikorcin Ladislav, Szécsi Patrik, és az eltiltott Szabad Kevin sem.

A GYHK keretével ilyen gondok nincsenek, ott inkább a góllövéssel vannak, se a légiósok, se a válogatottban már kipróbált magyar fiatalok nem villognak – néhány kivételtől eltekintve, amilyen Koskiranta vagy Silló –, legutóbb az Opten Vasas HC ellen egyszer sem találtak be. Mint említettük, az első gyergyószentmiklósi meccset a hazaiak nyerték, ám a Megyeri úton két lila-fehér siker született, a piros-fehérek tehát azért is hajthatnak, hogy egyensúlyba billentsék a mérleg nyelvét. Közben talán az is megfordul a fejükben, hogy csak döntetlen ne legyen, az eddigi 11 (!) ilyen eset során ugyanis 9-szer (!) az aktuális ellenfelek tették el a pluszpontot.

fotó: Jani Martin/UTE

forrás: jkb.hu

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.01. UTE - SCCS című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41