Dátum: 2021 január 17. (vasárnap) | Antal, Antónia

hírek

Kilenc játékosunk kapta el a vírust

Felnőtt 2020-08-19
Az Újpesti Torna Egylet (UTE) felnőtt jégkorong csapatát hétfőn tesztelték, miután vasárnap kiderült, hogy a lila-fehérek egyik játékosa koronavírus-fertőzött. A PCR-tesztet a Sportkórház végezte el a Megyeri úton, kilenc hokis mintája pozitív lett.
 
A felnőtt keret egyharmada elkapta a COVID-19 vírust, legalábbis az első teszt eredményei ezt mutatták ki. Második teszt most nem készülhetett, mert a a helyileg illetékes Nemzeti Népegészségügyi Központ azonnal két hetes hatósági karantén alá helyezte az egész csapatot, további tesztek csak ennek lejárta után végezhetőek. 
 
Bár az U20-as (junior) keret tagjai nem kerültek hatósági vesztegzár alá, de az UTE vezetése arra kérte a csapat tagjait, hogy két hétre vonuljanak ők is önkéntes karantébe, hozzájárulva ezzel a járvány elleni védekezéshez. Tehát a következő két hétben ebben a két korosztályban teljesen leáll a jégkorong-élet Újpesten.
 
A hoki szakosztály vezetése közben elvégeztette a Megyeri úti jégcsarnok teljes fertőtlenítését, így a többi korcsoportban a hosszú hétvége után, jövő hétfőn ismét elkezdődhetnek az edzések. 
 

Erste Liga tabella

https://www.jegkorongszovetseg.hu/ersteliga/tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41