Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

MEGVAN AZ ÖTÖDIK ZSINÓRBAN!

Felnőtt 2022-01-04

Hiányzói ellenére magabiztos győzelmet szerzett az Újpest Dunaújvárosban. Sikerével csapatunk fellépett a második helyre az Erste Liga dobogóján.

 

Benk András, Varga Arnold, és az FTC ellen két napja győztes gólt szerző Nemes Benjamin nélkül, viszont Horváth Andrással a soraiban lépett pályára az UTE a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként. 

 

A tabellán elfoglalt helyezéseknek megfelelően újpesti fölénnyel indult a játék, így meglepő, hogy az első harmad derekán mégis a DAB szerzett vezetést, egy távoli lövés után Rajna Miklós kiejtette a korongot, amit a hazaiak részéről Németh Árpád juttatott be az UTE kapujába, 1:0.

 

A következő 10 percben ismét jobban játszottak a lila-fehérek, de egyenlíteni csak az első harmad utolsó másodperceiben tudtak, amikor Jack Suter passzából Kiss Patrik egyenlített, 1:1.

 

A második harmad első felében közel két percig játszhatott emberelőnyben a DAB, mégsem született újabb hazai gól, majd a 36. percben Pokornyi Dávid ugratta ki Kiss Patrikot, aki a kaput megkerülve passzolt Suterhez, így amerikai csatárunk szerezte meg a második Újpest-gólt, 1:2.

 

Az első harmadhoz hasonlóan a második 20 perc legvégén is eredményes volt a vendégcsapat, Jago passza után Kyle Just talált be közelről, 1:3.

 

Az utolsó játékrészben hiába igyekezett a hazai csapat, az újabb gólszerzés nem jött össze a DAB-nak, a mieink viszont Kovács Alex és Sam Coatta összjátéka után újabb gólt értek el, 1:4, légiósunknak ez volt az idei 15. találata. 

 

Az Újpest zsinórban az ötödik győzelmét húzta be az Erste Ligában. 

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE) 

 

“Bár általában jellemző ránk, hogy jól kezdünk, ma nem így volt, éppen ezért is volt fontos az első harmad utolsó másodperceiben szerzett gólunk. A második felvonástól egyre inkább erőre kaptunk, kulcsfontosságú volt a kettős emberhátrány kivédekezése, majd cseréről cserére egyre jobbak lettünk, és a harmadik húsz percben még rá is tudtunk tenni egy lapáttal, így megérdemelten szereztük meg a három pontot.

 

Leo Gudas, vezetőedző (DAB)

 

“Jól kezdtünk, vezettünk is, de sajnos az első és a második harmad hajrájában is hibáztunk, így mindkétszer az utolsó másodpercekben kaptunk gólt. Jobban kellett volna élnünk a lehetőségeinkkel, különösen kettős emberelőnyben. A munkára nem lehetett panaszom, dolgoztunk végig, de a koncentrációval akadtak problémáink.”

 

fotó: Jani Martin/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.11.07. UTE-Titánok című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41