Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

SHUTOUT ÉS GYŐZELEM

Felnőtt 2022-10-30

Megtört a jég Újpesten! Négy rendes játékidőben elszenvedett vereség után végre nyert a csapat, méghozzá a ligamásodik, kiváló erőkből álló Gyergyói HK-t vertük meg 3:0-ra. 

 

Az Újpest FC-vel közös akció - aki jegyet vett a vasárnap délután kezdődő Puskás Akadémia FC elleni labdarúgó mérkőzésre, az ingyen jöhetett be szurkolni a hokimeccsre is - miatt szép számmal gyűltek össze a hazai szurkolók, és űzték, hajtották a csapatot az egész meccsen. Így fáradtságnak a nyomát sem lehetett látni a játékosainkon, pedig egy nappal korábban az FTC elleni derbin is odatették magukat a srácok.

 

Már az első harmadban "szikrázott a jég", mindkét csapat derekasan küzdött, de a mieink többet lőttek kapura, mint a Gyergyó. Először Pereszunko kiállítása miatt a vendégek játszhattak előnybe, de nem voltak igazán veszélyesek így se, viszont az első hazai emberelőnyből az Újpest két kapuvasat is lőtt, de gólt nem szerzett.

 

A második 20 percben kevésbé játszottak gólveszélyes hokit a csapatok, de derekasan küzdött az UTE és a Gyergyó is, Rajna Miklós pedig kifejezetten ihletetetten védett. 

 

A harmadik harmadban jól kezdtek a piros-fehérek, de továbbra sem tudtak kifogni kapusunkon, támadásban pedig sikerült bekotornunk az első gól, Kmec lövése még kipattant a Gyergyó kapusáról, Rinnéről, Kyle Just azonban érkezett, és megszerezte a vezetést a 49. percben. (1:0)

 

Ezután a túloldalon ismét Rajna Miklós percei következtek, majd az 53. percben egy korongszerzés után Pereszunko és Nemes vezetett egy gyors ellentámadást,  a végletekig kijátszott sakk-matt helyzetet utóbbi váltotta gólra. (2:0)

 

Az 57. percben a gyergyói Kozma kiállítása után emberelőnyben szegesztük kapujukhoz a vendégeket, az első újpesti lövés még a vason csattant, fél perccel később viszont a finn Toni Henttonen szerzett újabb hazai gólt, az asszisztot ezúttal is Oleksandr Pereszunko adta. (3:0)

 

A meccs hátralévő részében Szilassy Zoltán időt kért, majd a vége előtt két perccel Benk és Di Diomete akaszkodott össze, és ült le 2-2 percre, de újabb gól már nem született, így Rajna Miklóst ünnepelhette a végén a közönség, aki idei első shutoutját szerezte meg a Gyergyó ellen.

 

Szilassy Zoltán, vezetőedző - Gyergyói HK

 

"Az első két harmadban az Újpest akarata érvényesült, mi nem tettük bele azt a munkát, ami ehhez a meccshez kellett volna. Az ellenfél nehéz szériából jött, mindent megtett hazai jégen, hogy kilábaljon a gödörből, és ez látszott is, ők nagyon keményen dolgoztak, mi meg csak a képességeinkre hagyatkoztunk. A harmadik harmadban éppen elkezdtünk jól hokizni, amikor megkaptuk az első gólt. 10-12 perc jó hoki pedig nem elég, ilyenkor a kevésbé látványos, de sokkal hatékonyabb játékot kell választanunk legközelebb."

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE 

 

"A jövő eldönti, hogy kimásztunk-e a gödörből. Ma megtettünk mindent, úgy játszottuk, ahogy elterveztük, és ahogy szerettünk volna. Az öltözőben is hozzá tudtuk tenni azt a munkát, amit idáig is szerettem volna látni, mindenki kivette a részét a mai sikerből. Ez egy nagyszerű csapatmunka volt a Mikitől elkezdve a hátvédeken át egészen a csatárokig."

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

UTE-Csíkszereda Február 1 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41