Dátum: 2024 május 2. (csütörtök) | Zsigmond

hírek

AZ ALAPSZAKASZ ZÁRÁSAKÉNT: DERBI

Felnőtt 2024-02-03

Szombaton este negyedszer játszunk a listavezető FTC ellen az Erste Liga idei kiírásában. Az első három derbin összesen egy pontot tudtunk szerezni legnagyobb ellenfelünkkel szemben, így van miért visszavágnunk a zöld-fehéreknek.

A 2023-24-es szezon első derbijére egészen november közepéig kellett várnia a szurkolóknak, azon a mérkőzésen volt a legegyértelműbb a Ferencváros fölénye, akkor simán nyertek 5:1-re a Megyeri úton. Azóta a Tüskecsarnokban kétszer is szoros meccset játszottak a csapatok, december elején egy 58. percben szerzett hazai góllal nyert az FTC-Telekom 2:1-re, két hete pedig 4:3-ra győztek Fodor Szabolcs tanítványai, de csak a hosszabbításban tudták felülmúlni a mieinket, ráadásul a győztes gólt egy finoman szólva is szabálytalannak tűnő szituáció után szerezték a zöldek. 

A Magyar Kupa negyeddöntőjében is találkozott a két csapat, és hasonló volt a felállás, mint a ligában, a Tüskecsarnokban rendezett szoros odavágó után (5:4) az FTC 7:3-re hozta a Megyeri úti meccset, igaz, hogy két harmadon keresztül akkor is pariban voltunk Nagy Gergőékkel - méghozzá egy tartalékos csapattal.

A jelenlegi helyzet sokkal kedvezőbb az Újpest szempontjából, jóval kevesebb hiányzóval várjuk az összecsapást, amelyen a csütörtökön a Csíkszereda ellen két és fél hónap után visszatérő amerikai támadónk, Sam Coatta is ott lesz.

"A sérülés segített abban, hogy lássam, mennyire elképesztő emberekkel vagyok körülvéve, ilyen támogatással sokkal könnyebb volt a visszatérés. - mondta az utehoki.hu-nak Sam Coatta. - Szerencsére hamarabb sikerült meggyógyulnom, mint ahogyan eredetileg gondoltuk. A családom, a barátnőm, a szurkolók, és az itteni stáb is rengeteget segített, remek orvosokhoz juttattak el, egyszerűen minden összeállt és a helyére került. A Csíkszereda elleni meccsen jól éreztem magam, hihetlen jó érzés volt visszatérni. A hoki azonban tipikusan az a sport, ahol meccsben kell lenned, hogy visszanyerd a formád, de az a lényeg, hogy visszatértem, és kiélveztem a pillanatot."

Csatárunknak csütörtökön a gólszerzés még nem jött össze, de többször helyzetbe került, ezek után nem csoda, hogy már nagyon várja az FTC elleni derbit is.

"A derbik mindig élvezetes meccsek, ilyenkor eggyé válunk a szurkolókkal, és ezt érezni a csarnokban. Izgatott vagyok, jó lesz ismét egy kiváló ellenféllel találkozni. Jó meccsre számítok, aztán a szezon következő szakasza előtt pihenhetünk egy kicsit, ami mindezek után nekem is jól fog jönni." - tette hozzá Coatta.

Az UTE-FTC alapszakaszt záró összecsapás szombaton 18.45-kor kezdődik a Megyeri úton. Aki a helyszínen szeretne szurkolni a lila-fehéreknek, azoknak - a pénztár előtti sorbanállást megelőzendő - azt javasoljuk, hogy vegyenek jegyet online az Eventim felületén

A meccset az M4 Sport + csatorna élőben fogja közvetíteni.

#hajrálilák

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.11. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41