Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

GÓLÉRZÉKENY FINN HÁTVÉDET IGAZOLTUNK

Felnőtt 2023-07-14

A 31 éves Christian Silfver több szezont lehúzott már hazája bajnokságaiban, de több évet eltöltött a dán és a francia pontvadászatban is. Érdekesség, hogy Finnországban utoljára ő is a Mestis Ligában játszó Kiekko-Vantaa csapatában szerepelt, mint a hét elején szintén Újpestre szerződő Miro-Pekka Saarelainen.

 

Szerdán jelentettük be, hogy rutinos magyar védőnk, Kiss Dániel szerződést hosszabbított csapatunknál, így az előttünk áll szezonban is a lila-fehérek hátsó alakzatát erősíti majd. Egy hozzá hasonlóan tapasztalt bekk is érkezik az Újpesthez, a helsinki születésű Christian Silfver.

 

Új játékosunk az előző két szezont a francia Chamonix csapatánál töltötte, méghozzá eredményesen. Silfver bőven kapott jégidőt a Magnus Ligában szereplő együttesnél, ahol védő létére ontotta a gólokat és gólpasszokat, két évvel ezelőtt 30, tavaly pedig 32 pontig jutott a kanadai táblázaton.

 

Christian Silfver már a harmadik nyáron bejelentett finn légiós a három hónapja szintén finn vezetőedző által dirigált csapatunknál.

 

Sok sikert neki is az UTÉ-nál!

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.03. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41