Dátum: 2024 május 2. (csütörtök) | Zsigmond

hírek

BEMUTATKOZHAT ÚJ JÁTÉKOSUNK

Felnőtt 2023-11-26

A csütörtöki mérkőzésen több újpesti jégkorongozó megsérült, miután a GYHK néhány játékosa súlyos sportszerűtlenségeket követett el, így vasárnap foghíjas sorokkal vág neki a Corona Brassó elleni összecsapásnak Markus Juurikkala együttese, a meccsen viszont bemutatkozhat a lila-fehérek új igazolása, Travis Ewanyk. 

 

A mieinkhez, a listavazető UTE-hoz, az Erste Ligában ötödik helyen álló Corona Brassó látogat vasárnap délután. 

A lila-fehérek csütörtökön 4-2-re verték a GYHK-t, ám a győzelem vezéráldozatokkal járt, a mérkőzést a vendégcsapat által elkövetett szabálytalanságok miatt talán nem túlzás a magyar jégkorong fekete napjaként emlegetni.

Ahogy beszámoltunk róla, a GYHK belga hátvédje, Dalhuisen az első cserében kiütötte az egyik legjobb játékosunkat, Sam Coattát, akinek szezonja mindenképpen – de akár karrierje – is véget ért, majd a második harmadban DiDiomete Szabó Dánielt vadászta le, amelynek következtében játékosunk fejével a palánknak csapódott. A megmozdulás aljas módon, nem a korong megjátszása érdekében történt, a hátvédre legalább négy hét kihagyás várhat Kiss Dánielhez hasonlóan, utóbbi még kedden, a DEAC elleni MK-visszavágón sérült meg, amikor ellőtték az kisujját. 

Markus Juurikkala vezetőedző így jelenleg negy felnőtt védővel számolhat, ugyanakkor az U21-ből feljátszó Balázsi Márton és a legutóbb győztes gólt ütő 16 éves Franyó Krisztián a csapata rendelkezésére áll, ők segíthetnek a védőhiány kezelésében.

Kyle Just visszatérése kellett mint egy falat kenyér, a kanadai légióssal sokkal kreatívabb lett az UTE játéka, és a támadószekcióban ezúttal besegíthet már a lila-fehérek új szerzeménye, Travis Ewanyk is. Szükség is lesz a segítségre, mert a csütörtöki meccsen Kovács Alex is megsérült, ezért a GYHK elleni utolsó harmadban az Újpest finn támadóhármasa rengeteg időt, több mint 18 percet töltött a pályán.

A Corona eddig 100 százalékos ezen a magyarországi túrán, a DVTK vendégeként 7-3-ra, Debrecenben 3-1-re diadalmaskodtak a kék-sárgák. 

A két együttes Brassóban már találkozott egymással ebben a kiírásban, akkor az UTE Benk és Coatta góljaival 2-1-re nyert. Az UTE-Brassó Erste Liga mérkőzés vasárnap 17.00-kor kezdődik, az összcsapásra jegyek válthatóak online, vagy a meccs előtt a Megyeri úti pénztárban. 

Aki nem tud ott lenni személyesen, az ezúttal is követheti az eseményeken az Erste Liga TV felületén, jó szurkolást mindenkinek!

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.16. MAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41